Vrijwilligers

De vrijwilligers van Fietsmaatjes zijn mensen die hun tijd zinvol willen besteden door een bijdrage te leveren aan de lokale gemeenschap. Ook voor de vrijwilligers geldt dat zij meer en andere sociale contacten leggen, meer buiten komen en meer bewegen. De belangrijkste taak van de vrijwilliger is om veilig en met zorg met de gast te fietsen. De vrijwilliger plant de fietstocht in, haalt en brengt de fiets na gebruik in de centrale fietsenstalling en heeft contact met de coördinatoren.

Uit ervaring blijkt dat onze vrijwilligers hier net zo veel plezier aan beleven als onze gasten. Afhankelijk van uw beschikbare tijd kunt u zich aanmelden voor bv. een ochtend per week of per maand. Ook kan er een voorkeur uitgesproken worden voor een vaste gast, iemand die u kent of voor verschillende gasten. Met ons flexibele planningsrooster kunt u ook zelf altijd zien of er een duofiets beschikbaar is.

Onze duofiets heeft elektrische trapondersteuning en versnellingen, de gast fietst mee naar vermogen. Voordat daadwerkelijk met het fietsen gestart wordt, kunnen één of meer proefritten gemaakt worden met de duofiets, onder leiding van één van de coördinatoren. De vrijwilliger neemt dan plaats op zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoel, om te ervaren hoe het is om te fietsen op de duofiets als bestuurder, maar ook als gast.

U kunt ook op een andere manier inzetten voor Fietsmaatjes. Bent U technisch of goed in het schrijven van stukjes of in het organiseren van activiteiten ? Ook dan horen we graag van U.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Aanmelden als vrijwilliger kan via het contactformulier. Dan volgt een intake gesprek met een van de coördinatoren van Fietsmaatjes Wassenaar.