Fietsmaatjes klaar voor de aftrap

Fietsmaatjes Wassenaar staat in de startblokken. Alles is tot in de puntjes geregeld. Er is een bestuur, er zijn medewerkers en er zijn sponsors. Bovendien is er een website met een reserveringssysteem, een stalling voor de zogeheten duofiets en er zijn contracten voor onderhoud en verzekering. Het enige wat ontbreekt is een fiets.

Maar dat is een kwestie van tijd. Om precies te zijn, een kwestie van levertijd. De bestelling voor de eerste duofiets is geplaatst, meldt voorzitter Ellen Klompé van Fietsmaatjes trots. Daarmee is een mijlpaal bereikt, sinds Ellen ruim een half jaar geleden het initiatief nam om ook in Wassenaar Fietsmaatjes de weg op te brengen. Mensen kunnen nu al op de website zien hoe het werkt. Wie een duofiets met elektrisch trapondersteuning wil gebruiken, kan zich aanmelden. Het gaat enerzijds om mensen die slecht ter been zijn of om een andere reden niet zelfstandig kunnen fietsen, en anderzijds om vrijwilligers ofwel maatjes die de fiets besturen en doorgaans het meeste trapwerk verrichten. Het lommerrijke Wassenaar, met zijn duinen en mooie buitengebied, leent zich uitstekend voor plezierritjes met de fiets. Dankzij Fietsmaatjes is dat nu ook mogelijk voor de minder mobiele inwoners.

Meer informatie kunt u vinden op http://www.fietsmaatjeswassenaar.nl.
Of stuur een mail naar fietsmaatjeswassenaar@gmail.com