Lentekriebels vragen om Fietsmaatjes

Het zachte lenteweer van de afgelopen tijd leidt tot drukte bij Fietsmaatjes Wassenaar. Mensen die om wat voor reden dan ook niet zelfstandig kunnen deelnemen aan het verkeer, doen een toenemend beroep op deze organisatie voor een plezierritje in de omgeving op een zogeheten duofiets. Fietsmaatjes Wassenaar zoekt vrijwilligers die met deze mensen willen rijden; ofwel “fietsmaatje” willen worden. Maar ook gasten zijn nog steeds van harte welkom.

Duofietsen met elektrische trapondersteuning worden steeds populairder in Nederland en dat geldt ook voor onze gemeente. Fietsmaatjes Wassenaar moet flink doortrappen om de groeiende vraag bij te benen. De jonge stichting heeft een tweede duofiets besteld en gaat deze stallen in het centrum van het ons mooie dorp.

Wie erover denkt fietsmaatje te worden kan vrijblijvend een proefrit maken met de duofiets. Veiligheid en zorg voor de passagier staan voorop. Het rijden op een duofiets in het lommerrijke Wassenaar en de groene omgeving is een genot voor de gast én het fietsmaatje.

Ook vrijwilligers die niet willen pedaleren, maar Fietsmaatjes Wassenaar toch een warm hart toedragen, zijn welkom. Fietsmaatjes Wassenaar kan ook extra hulp gebruiken om de organisatie draaiende te houden, bijvoorbeeld door de vraag naar ritten en het aanbod van vrijwilligers bij elkaar te brengen.