Fietsmaatjes kunnen starten, samen sta je sterk

André van Herk en Luc Blok zorgen ervoor dat deze fiets een jaar lang veilig gestald kan worden!
Foto: René de Wit

Apetrots is het team van Fietsmaatjes Wassenaar! De eerste fiets van deze stichting is sinds vorige week veilig gestald in het dorp. Ondernemers Luc Blok en André van Herk bieden samen een jaar lang gebruik aan van een speciale container bij het Opslag Hotel aan de Verlengde Hoge Klei.

Elektra is aangelegd in de container, zodat de zware accu’s voor deze duofiets altijd opgeladen kunnen worden. Sloten zijn aangebracht om de fiets veilig te stallen. Een praktische oprit van Henk Bos (Las- en Metaalwerken) zorgt ervoor dat de duofiets makkelijk door een vrijwilliger in- en uit de container worden gereden. Fietsmaatjes Wassenaar is allen zeer dankbaar!

De coördinatoren van Fietsmaatjes starten komende periode met het bezoeken van aangemelde gasten en vrijwilligers. Zij zullen matches maken tussen de gasten en vrijwilligers, zodat er snel een eerstel fietstocht gepland kan worden.

Het bestuur van Fietsmaatjes roept ondertussen iedereen in Wassenaar op mee te denken over en uit te kijken naar een permanente stalling voor de fiets. En liefst ook naar een tweede stalling, zodat er op verschillende plekken in het dorp een fiets van Fietsmaatjes Wassenaar beschikbaar is. Zodra een plek is gevonden, kan de tweede duofiets besteld worden bij de leverancier! Een lichtpuntje in deze donkere tijden en wat zal het voorjaar extra vrolijk zijn als er straks twee fietsen van Fietsmaatjes Wassenaar rondrijden.