Fietsmaatjes gaat de weg op

Voorzitter Ellen Klompé (links) van Fietsmaatjes Wassenaar ontvangt uit de handen van rijwielspecialist Ronald Besuyen in Voorschoten de sleutels van de nieuwe duofiets. De bestuursleden kijken tevreden toe.

Fietsmaatjes Wassenaar is er helemaal klaar voor. De eerste duofiets van de nieuwe stichting kan de weg op. Rijwielspecialist Ronald Besuyen overhandigde dinsdag in Voorschoten de sleutels van de fonkelnieuwe tweezitter aan voorzitter Ellen Klompé van Fietsmaatjes Wassenaar.

Door Fietsmaatjes Wassenaar kunnen mensen die niet zelfstandig kunnen deelnemen aan het verkeer toch plezierritjes maken op een speciale fiets met elektrische trapondersteuning. Dat kunnen ze doen met familie of buren, maar ook met vrijwilligers, ofwel hun “maatjes”. Via de website fietsmaatjeswassenaar.nl worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht.

Nadat Ellen Klompé in het voorjaar het initiatief nam voor Fietsmaatjes Wassenaar verzamelde zij bestuursleden en medewerkers om zich heen. De nieuwe stichting vond voldoende sponsors bereid om de nieuwe duofiets aan te kunnen schaffen.

Nu Fietsmaatjes uit de startblokken is kunnen ook de minder mobiele Wassenaarders in de open lucht genieten van de lommerrijke omgeving van het villadorp.